Google Back Link Checker Economics Blogs - Blog Catalog Blog Directory AA Ehitusekspert: 14 aprill 2014

Lehevaatamisi kokku

Tere

Tere tulemast!

Blogi otsing

esmaspäev, 14. aprill 2014

Ei ole lootust saada kohest lahendust eurotsooni fundamentaalsetele probleemidele.

**

Rahalaen





Eurotsoon võitleb tuleviku nimel, riskitaluvus langeb järsult
Eelmine kuu kujunes kõigi riskantsemate varaklasside jaoks üle maailma äärmiselt negatiivseks kuuks, kuna eurotsooni riigivõlaprobleemid paistsid kontrolli alt väljuvat. Kreeka domineeris taaskord majandusuudiste pealkirjades, kuna riigi järjest tõenäolisemaks muutuv väljumine eurotsoonist hirmutab investoreid ning tõstatab küsimusi terve eurotsooni tuleviku kohta. Investorid tunglesid turvalisteks peetavate (safe haven) varade poole, mille tulemusel saavutasid Saksamaa ja Šveitsi riigivõlakirjade hinnad kõigi aegade kõrgtaseme, sealjuures muutus võlakirjade tootlus intressikurvi lühikeses otsas isegi negatiivseks. Selline äärmuslik „risk maha“ keskkond mõjus ka aktsiatele väga negatiivselt. Nii Venemaa kui Ida-Euroopa aktsiaturgusid järgivad indeksid kukkusid kuu jooksul üle 10%, langedes enamikel juhtudel esimese kvartali ralli eelsetele tasemetele.
Kuigi me ei oota kohest lahendust eurotsooni fundamentaalsetele probleemidele, usume siiski, et praegune äärmiselt negatiivne sentiment annab tõenäoliselt veidi järele. Tugevamat turgude taastumist võib oodata alles pärast eurotsooni liidrite koostööl põhinevate lahenduste kokku leppimist. Kuigi rahandus- ja pangandusliit ning euro võlakirjad olid kauged võimalikud lahendid ainult kuu aega tagasi, oleme üha enam valmis nende meetmete kasutuselevõtuks lühikeses ja keskpikas perspektiivis. Sõltuvalt sellest, kui kaugele on Euroopa liidrid valmis minema, on tõenäoline oodata muutust turgudel, mis varieerub turgude rahunemisest kuni tugeva rallini riskantsemate varaklasside osas üle maailma.
Situatsiooni arvesse võttes, oleme jätkuvalt ettevaatlikud Fondi riskide suurendamisel enne juuni lõppu, kui Kreeka valimiste tulemus on selge ja tõenäoliselt esimene vastus eurotsooni liidritelt käimasoleva kriisi lahendamise kohta valmib. Senikaua pooldame ettevõtteid, millel on väike laenukoorem, tugev rahavoog põhitegevusest ja mis on võimelised oma konkurente edastama nii üleüldiselt kui ka pikemas kriisiolukorras.

Autor: Heiti Riisberg