Google Back Link Checker Economics Blogs - Blog Catalog Blog Directory AA Ehitusekspert: Tuleoht valditav.

Lehevaatamisi kokku

Tere

Tere tulemast!

Blogi otsing

pühapäev, 22. jaanuar 2012

Tuleoht valditav.

**Ehitusekspertiis **


Ehitusplaadid:


puitlaastplaadid, puitkiudplaadid, vineer paksusega>= 12 mm või laudadest sulundvooder paksusega>= 21 mm; mahukaaluga>= 1400 kg/m³; pinnakihiga V2/-.
või

kartongpinnaga kipsplaat, tsementlaastplaat, puitkipsplaat, tsementkiudplaat paksusega>= 10 mm; mahukaaluga>= 1400 kg/m³; pinnakihiga V1/l.

Puitprussid>= 42x42 mm, sammuga>= 600 mm.


Valtsitud terasplekist profiilid, lehe paksus>= 0,5 mm, sammuga>= 600 mm.


Mineraalvattmatt mahukaaluga >= 17 kg/m³ või tuletõrje- ja päästeasutuse poolt heakskiidetud puistevill mahukaaluga>= 25 kg/m³.


Silikaat- või kivivill mahukaaluga>= 30 kg/m³.


Mitte aurutihe, kuid suitsugaaside läbitungimist aeglustav kiht, näiteks tuuletõkkeplaat.


Kandetarind, sammuga>= 1200 mm.


Põlevgaaside läbitungimist takistav kiht, näiteks kõva puidkiudplaat paksusega 3,2 mm.


Hõre laudis>= 92x22 mm, laudade vahe>= 210 mm.


Hõre laudis >= 72x32 mm, laudade vahe>= 150 mm.


EPN 10.9 väljavõte kandvate seinte ja lagede kohta

Ettenähtud uks tähisega EI 30,mille tiheduse ja terviklikkuse(E) ja isolatsioonivõime(I) tingimused peavad olema täidetud 30 minuti jooksul. Selgituseks siin nii palju,et projekteeritud toode paigaldatuna tuletõkkesektsiooni peab reaalselt hoidma: E –terviklikkust,ehk elementi liikumatus asendis;ning I - isolatsiooniomadused , ehk madalama temperatuuri elemendi teisel poolel, mis ei puutu tulega kokku vähemalt 30 minutit.Kahjuks projektis ei ole selle ukse joonist esitatud,sellepärast on raske otsustada-kas projekteerija ettepanekute realiseerimine teeb sellest vanast klaasuksest tületõkkeukse klassiga EI 30. Arvatavasti mitte. Kuna tegemist on siin klaasuksega,stts projektis pakutud lahendus paigaldada vanale uksele tulekindel klaas ning tuletõkketihend ei tee selle ukse tuletõkkeukseks EI 30 klassi omadustega. Kuna selle ukse kohta puuduvad andmed klaasi,uksepiida,lukku,sulguri,riivi jms kohta.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar